Normandië

Autovakantie

Frankrijk is een populair vakantieland. Zeker wat betreft autovakanties kan men opmerken dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Noord-Frankrijk ligt op slechts enkele uurtjes rijden voor de meeste Belgen en Nederlanders en het zuiden van Frankrijk bereikt men na iets meer dan 1200 à 1400 kilometer. Al bij al dus best overbrugbare afstanden. In dit artikel helpen we je bij het plannen van een roadtrip doorheen Normandië.

Informatie doornemen

Alvorens we beginnen met het uitstippelen van een route en het boeken van logeerplekken is het een verstandige zet om informatie door te nemen omtrent Normandië. Je wenst onder meer te weten waar de belangrijkste bezienswaardigheden van Normandië zich situeren en wat men in de omgeving kan aantreffen van belangrijke punten. De eerste stap is dan ook om een gedetailleerde kaart van de streek bij de hand te nemen. Dankzij een online routeplanner kan men probleemloos de afstanden tussen bepaalde punten inschatten. Na verloop van tijd weet je alles af van de hoogtepunten en dan kan het plannen beginnen. Door middel van eigen interesses zul je dan samen met het reisgezelschap een route plannen.

Normandië is best groot. Grootsteden Rouen en Caen genieten van een centrale ligging, maar de grootste toeristische attractie – de Mont Saint-Michel – ligt best afgelegen. Tijdens een autovakantie doorheen Normandië is het van belang om de verplaatsingen zo kort mogelijk te houden. Het is de bedoeling om zaken te ontdekken en lange autoritten kan men dan deels zien als verloren tijd. Net daarom is het belangrijk om de afstand tussen de stops zo kort mogelijk te houden. Ben je bijvoorbeeld van plan om Rouen te bezoeken (een aanrader trouwens), dan merkt men in de buurt nog een hoop toeristische trekpleisters op. Onder andere Honfleur, Dieppe en Ètretat liggen vlakbij. Men kan eerst de omgeving uitkammen alvorens de verplaatsing te maken richting Caen. Net dat is de reden waarom enig vooronderzoek nodig is. Een goed voorbereide reis stelt je in staat om ter plaatse meer te genieten. Het zou zonde zijn moest je pas na afloop van de rondreis toevallig iets lezen omtrent het charmante havenstadje Honfleur. Dit terwijl je een poos terug slechts enkele kilometers verwijderd was van de stad.

Zelf plannen of een touroperator

Het plannen van een autovakantie richting Normandië is best gemakkelijk. De regio is vlot bereikbaar en de eerlijkheid gebiedt ons ook te zeggen dat er slechts een deel autorijden aan te pas komt. Het is niet zo dat men een verplaatsing van meer dan 1000 kilometer moet maken alvorens onze eerste bestemming te bereiken. De kans is dus groot dat we met de eigen wagen afzakken naar Frankrijk. Rekening houden met het gaan ophalen en inleveren van een huurwagen hoeft dus helemaal niet. Net dat maakt een autovakantie zo interessant.

Bij zowat alle bekendere touroperators is het mogelijk om een Normandië autovakantie te boeken. Simplistisch gezegd houdt dit in dat er enkele logeerplekken worden geregeld. De reisbegeleider zal ook nog wat vertellen omtrent de regio. Uiteraard kan men dit perfect zelf plannen. Zeker na het doornemen van de belangrijkste steden en bezienswaardigheden van Normandië is men in staat om zelf hier en daar een overnachting te regelen. Neem de informatie omtrent de Normandië rondreizen eens door.

Conclusie

Normandië is een prachtige regio en dankzij een autovakantie is het mogelijk om een hoop hoogtepunten te bezoeken. Heb je dus enkele dagen vrij, dan kun je misschien wel een rondreis ondernemen. Ook voor 1 à 2 dagen is de regio reeds de moeite waard. Dan kan men opteren voor een daguitstap of weekend. Bij het beschikbaar hebben van meerdere dagen kan men er gerust een autorondreis van maken.