Normandië

Vakantie Normandië

Je kwam wellicht op deze site terecht omdat je informatie aan het opzoeken was omtrent een vakantie in Normandië. In de veelzijdige regio is een hoop mogelijk. Meerdere steden nodigen uit tot een citytrip, maar indien je het beste uit de reis wenst te halen, dan dringt een heuse rondreis zich op. Een Normandië vakantie kan dus vele vormen aannemen. Een avontuurlijke trip met de fiets en een tent is compleet anders dan een week logeren in een luxueus vakantiepark. In dit artikel bekijken we enkele mogelijkheden. We hopen alvast dat nadien de interesse werd geprikkeld en dat je zelf afzakt naar Frankrijk.

Normandië, de streek

In Noordwest-Frankrijk treft men Normandië aan. Er wonen ongeveer 3,3 miljoen mensen en de grootste steden zijn onder meer Rouen, Caen, Le Havre, Cherbourg en Èvreux. Rouen is de hoofdplaats. Niet enkel de ligging is interessant, maar ook de tientallen bezienswaardigheden. De Mont-Saint-Michel trekt zo’n 3 miljoen bezoekers per jaar. De stranden van D-Day verwelkomen 1,7 miljoen toeristen en de de tuinen van Monet zijn dan weer goed voor jaarlijks een half miljoen bezoekers. Ook Honfleur, de kliffen van Ètretat en de hoofdplaats zijn populair. Op deze site hebben we een top 10 samengesteld van de Normandië bezienswaardigheden, maar de eerlijkheid gebiedt ons eigenlijk om te zeggen dat die lijst ontoereikend is. De regio is gewoon een bezienswaardigheid op zich. Frankrijk is dan ook niet voor niets een zeer populair vakantieland.

Bij het plannen van een eventuele trip is het wel belangrijk om een gedetailleerde kaart door te nemen. Is er interesse in het bezoeken van de Mont-Saint-Michel tijdens een vakantie, dan logeer je bijvoorbeeld best niet in Rouen. De rijafstand bedraagt maar liefst 250 kilometer. Het is dan een beter idee om in de buurt van het hoogtepunt te vertoeven. Op deze site kun je alvast een hoop informatie vinden omtrent de interessante plekken.

Enkele dagen – een citytrip

Je hebt een weekend – of meerdere dagen in de week – vrij en zoekt nog een geschikte locatie. Dankzij de nabijheid van Normandië bereikt men de regio na enkele uurtjes rijden. Ter plaatse kan men charmante steden opmerken. Sommige plekken zijn een heuse citytrip waard. Rouen en Caen zijn de voornaamste steden, maar de hoeveelheid leuke plekjes om te logeren kan men niet op één hand tellen. Een romantische toets toevoegen aan het verhaal kan door te logeren in Honfleur of vlakbij de Mont Saint-Michel.

Lekker genieten kun je bijvoorbeeld doen tijdens een weekend Ètretat. De kliffen zijn er de voornaamste bezienswaardigheid, maar het is eigenlijk een enorm leuk plekje. Ook een uitstapje maken richting grootsteden Caen en Rouen kan op de agenda staan.

 

Het hoogtepunt van de streek is de Mont Saint-Michel. Het is een klein, rotsachtig getijdeneiland in Frankrijk. Sinds 1979 werd de baai en het abdijcomplex uitgeroepen door de UNESCO tot werelderfgoed. Een romantische citytrip dringt zich op.

 

 

 

Gedurende deze dagen ligt de focus dan op de logeerplek en op de onmiddellijk omgeving. De tijd is beperkt en het is dan ook niet mogelijk om zich te focussen op gans Normandië.

Een combinatie: een rondreis

Normandië beslaat een immens oppervlak en ook de bezienswaardigheden liggen nogal wat verspreid. Onder het motto ‘kiezen is verliezen’ dringt een heuse rondreis zich dan aan. Op eigen tempo rijdt men dan met de wagen van logeerplek naar logeerplek. Onderweg houdt men halt aan de bekende en minder bekende hoogtepunten. Op deze manier kan men alles zelf plannen en de trip dan ook volgens eigen interesses invullen. Bij meer dan twee nachten kan men eigenlijk al spreken over een rondreis. In het beste geval maak je een week vrij.

Je kunt dan logeren in strategisch gekozen plekken. Onderstaande kaart is een goed voorbeeld. Enkele dagen Rouen. Die stad is op zijn minst een dag waard en je kunt er ook enkele leuke daguitstapjes aan verbinden. Later rij je dan door naar die andere grootstad: Caen. Nadien trek je nog dieper de streek in. Telkenmale kun je de logeerplek dan gebruiken als uitvalsbasis. Zo’n rondreis met de wagen in Normandië

Accommodaties

Normandië is een toeristische streek. Jaarlijks aanschouwen miljoenen toeristen de bekendere hoogtepunten. Denken we maar aan de Mont-Saint-Michel en de invasiestranden. Het spreekt voor zich dat er aan logeerplekken geen gebrek is. Frankrijk is het kampeerland bij uitstek, maar ook hotels en b&b’s doen het goed. Voor elk budget is er wel een logeerplek. Kamperen kan bijvoorbeeld in een camping zonder sterren, maar er zijn ook luxueuze kampeerplekjes voorzien. Gigantische zwembaden, sauna, fitness en meer ontspanningsmogelijkheden kan men dan aantreffen op het terrein.

Aan het einde van de rit bepaal je natuurlijk zelf wat precies wordt geboekt. De één houdt iets meer van het avontuurlijke en selecteert op campings. De ander is dan weer op zoek naar een een B&B gerund door Belgen, want logeren bij belgen in het buitenland is voor sommigen een must.

Uw vakantie boeken

Het boeken van een vakantie is altijd een spannend moment. In het kader van een vakantie in Normandië raden we je aan om het grootste deel zelf te plannen. Neem informatie omtrent de Franse regio door en kijk wat er precies te bezien valt in de buurt van een eventuele logeerplek.  Een autoreis boeken kan bij vele Belgische touroperators. Eigenlijk boek je dan gewoon een hotel en rij je zelf met de wagen richting Noord-Frankrijk. Een betere manier is om zelf even een mogelijk logeeradres te zoeken op een accommodatiesite. Tegenwoordig kan men mits enkele muisklikken een kamer boeken.

Alvorens ergens iets te boeken raden we je dan ook aan om de uitgebreide informatie omtrent uw Normandië vakantie eens door te nemen op deze site. Een goed voorbereide vakantie is een groot deel van het werk. Ter plaatse kun je dan meer genieten.