Normandië

Weekend

In België alleen al kunnen we een hoop locaties bedenken die een weekendje waard zijn. Grotere steden zoals Brugge, Gent, Antwerpen en Ieper kan men bezoeken en ook de Ardennen en de zee doen het goed bij het binnenlandse toerisme. Uiteraard kan men ook grensoverschrijdend te werk gaan. Frankrijk beslaat een immens oppervlak en is eigenlijk een opeenstapeling van bezienswaardigheden. Op deze site focussen we ons op de Noord-Franse regio Normandië. Slechts een uurtje verwijderd van de Belgische grens en dankzij de veelzijdigheid de regio bij uitstek om een weekendje te organiseren. In dit artikel bespreken we enkele mogelijkheden, maar vergeet niet dat dit een limitatieve, niet chronologische opsomming is. Er zijn een hoop steden en nog meer dorpen die maar al te graag toeristen verwelkomen.

Weekend Rouen

Rouen is de hoofdstad van Normandië en één van de grootste steden. Het historische centrum heeft een hoop te bieden. De vakwerkhuizen, kerken en historische pleinen zijn een bezoekje waard. In 1431 werd Jeanne d’Arc hier op de brandstapel gegooid. De stad kan menig toeristen bekoren op een hoop vlakken. Cultuur en geschiedenis, maar ook qua shopping is het een absolute grootstad. Vertoef je hier meerdere dagen? Een kort ritje met de wagen brengt je op een hoop andere magische plekken.

Weekend Ètretat

In de buurt van Rouen, aan de kust, kan men het plaatsje Ètretat opmerken. De naam doet wellicht een belletje rinkelen en wellicht kun je ook een beeld voor de geest halen: de gigantische rotsen. De belangrijkste bezienswaardigheid is dan ook een natuurlijk fenomeen: de rotsen. Het is er heerlijk vertoeven en een wandeling op deze kliffen is iets wat je beslist moet doen. In de buurt kan men Honfleur aantreffen. Dit staat gekend als het charmantste havenstadje van Normandië. Ook de hoofdstad Rouen ligt niet veraf en de invasiestranden zijn een uitstap waard. Kortom: prachtig plekje en een goede ligging.

Weekend Caen

Caen is de voormalige hoofdplaats van het voormalige Laag-Normandië. In dit deel van de regio staat een hoop in het teken van D-Day. Musea, oorlogsgraven, bunkers en memorabilia van deze tijd herinneren ons nog steeds aan de bloederige taferelen die plaatsvonden. Er is natuurlijk ook meer. De stad ligt pal tussen Bayeux en Liseux, ook twee noemenswaardige plekken. Ten oosten van de stad kan men het Pays d’Auge opmerken. Deze streek geldt als typisch Normandische streek, met de bekende Normandische streekproducten als camembert, cider en calvados.

Weekend Suisse Normande

Normandië is meer dan enkel en alleen stadsbezoeken organiseren. Het is ook een paradijs voor de sportieveling. De natuur werd er gevormd door de rivieren. Bossen, hellingen en valleien zijn de kenmerken van deze streek. De schilderachtige dorpjes nemen we er graag bij. De heuvels zijn er niet hoger dan 300 meter, maar toch doet de streek ons een beetje denken aan Zwitserland. Dat is ook de reden waarom de streek ‘Suisse Normande’ heet. Watersporters, wandelaars, fietsers, klimmers en andere sportievelingen komen hier zeker aan hun trekken.

 

Weekend Normandië

Voldoende plekken om een weekend door te brengen. In het beste geval is er nog wat meer tijd over en kan men nog wat rondtoeren in de regio. Zo kan men het weekend Normandië eventueel omtoveren tot een heuse rondreis. We raden je aan om de informatie op deze webstek eens door te nemen. Bovenstaande is slechts een opsomming van bepaalde mogelijkheden. Kleine dorpjes in Normandië hebben ook hun eigen karakter en ook daar kan het heerlijk vertoeven zijn. Aan het einde van de rit zal je samen met het reisgezelschap moeten beslissen welke plek wordt bezocht. Personen die het meer hebben begrepen op zand en zee kunnen naar de Normandische kust trekken. Historische rijkdom kun je dan weer vinden in onder andere Rouen. Wandelen doe je dan weer het best in één van de vele natuurgebieden.