Normandië

Fietsen in Normandië

Normandië wordt vaak beschreven als één van de mooiste regio’s van Frankrijk om met de fiets te ontdekken. Het moet dan ook gezegd dat deze streek de fietstoerist heel wat moois te bieden heeft. Niet alleen is er de prachtige, vaak ruwe natuur, daarnaast zijn er ook heel wat voorzieningen aangebracht om het de fietstoerist naar de zin te maken. Fietsen in Normandië staat ontegensprekelijk voor een niet onbelangrijk deel in het teken van de oorlog. Fiets bijvoorbeeld langs de landingsstranden evenals tal van andere interessante plaatsen. In totaal kan je in Normandië zomaar even 230 kilometer aan fietsroutes terugvinden. Deze voeren in je in zes verschillende etappes langs de meest interessante stranden en de beste musea.

Fietsen naar de Mont Saint-Michel

Eén van de populairste fietsroutes in Normandië is deze die je leidt naar de Mont Saint-Michel. Deze fietsroute begint in Arromances of Port-en-Bessin en brengt je vervolgens naar Bayeux. Hier kan je onder meer het wereldberoemde tapijt gaan bekijken. Daarnaast is dit ook een zeer geschikte route om het Viaduct van Souleuvre te bewonderen. Voor de waaghalzen is het mogelijk om hier een onvergetelijke bungeejump te beleven. Wanneer je deze bezienswaardige locaties hebt bezocht wordt de route vervolgd naar het eindpunt, namelijk het adembenemende Mont Saint-Michel. De volledige tocht bestrijkt een afstand van 190 kilometer. Kies je voor de alternatieve route en neem je Utah Beach als startpunt? In dat geval bedraagt de volledige fietstocht 230 kilometer.

Een kindvriendelijke fietsroute

De belangrijkste fietsroute van Normandië voert je voor het merendeel van de tijd over een ‘voie verte’. Dit betekent dat deze weg uitsluitend geschikt is voor ongemotoriseerde weggebruikers. Ze vervolgt over een rustige weg waar je wellicht slechts een handvol met auto’s tegen zal komen. De route is erg kindvriendelijk wat ze geschikt maakt voor het hele gezin. Wil je op een financieel interessante en sportieve manier de prachtige regio van Normandië ontdekken? Dan is de fiets een prima vervoermiddel!

Een gevarieerd en divers landschap

Fietsen in Normandië betekent niet alleen dat je op een leuke en sportieve manier de verschillende overblijfselen uit de oorlog kan ontdekken. Daarnaast is er natuurlijk ook nog de mooie en vaak spectaculaire natuur. Normandië is dan ook gelegen aan ‘Het Kanaal’. De kust (met een lengte van 330 kilometer) is bezaaid met prachtige rotsen, mooie stranden en hoge kliffen die ze erg bezienswaardig maakt. Daarnaast zijn ook de leuke badplaatsjes evenals de vele vissersdorpjes stuk voor stuk het bezoeken meer dan waard.

Een andere manier om een dag al fietsend te spenderen is door ter plaatse een fiets te huren. Voor de reiziger die op een sportieve manier een stadje en de omgeving wenst te verkennen is dit eens wat anders dan wandelen.

Fietsen in Normandië

De streek nodigt zeker uit tot het maken van fikse tochten. Indien we spreken over langeafstandstochten (bijvoorbeeld: Parijs – Mont Saint-Michel / La Vélo Francette ), dan raden we je aan om sites specifiek gericht op deze tochten eens te raadplegen. Aldaar kun je allerhande informatie vinden omtrent het materieel en eventuele logeeradressen. Adresjes met een goed bewaakte fietsenstalling genieten dan uiteraard de voorkeur.