Normandië

Romantisch Mont Saint-Michel

Normandië ademt één en al sfeer en historie uit. Mensen die deze regio bezoeken zijn het er echter ook over eens dat ze losstaand van alle verdriet en emotie die er kan worden ervaren ook heel wat romantiek in de lucht hangt. Dit is ongetwijfeld voor een groot deel te wijten aan de aanwezigheid van het romantische Mont-Saint-Michel. Dit prachtige getijdeneiland tekent zich op meesterlijke wijze af op de achtergrond van wat één van de vaakst gefotografeerde omgevingen van Frankrijk is. In de basis beschikte ze sowieso reeds over een waardevol toeristisch karakter welke vooral te danken was aan haar statuut van bedevaartsoord.

UNESCO Werelderfgoed

Het romantische karakter waar Mont Saint-Michel over beschikt is niet alleen te wijten aan haar unieke ligging in de zee, maar ook aan de bijzondere architectuur waarover ze beschikt. Tijdens een rondwandeling over dit prachtige getijdeneiland zal je dan ook enkele prachtige, architecturale juweeltjes opmerken. Het gaat hierbij niet alleen om de pre-romaanse kerk, maar ook om de abdijkerk welke afstamt uit de XIe en XVe eeuw. Tel daar ook nog eens de vele romaanse en gotische kloostergebouwen bij op en het mag duidelijk zijn dat Mont Saint-Michel het hart van menig aantal cultuurliefhebber sneller doet slaan.

Eén van de sterkste getijden van Europa

Vanuit de omgeving doemt de Mont Saint-Michel langzaam maar zeker op uit de zee. Niet alleen haar unieke positionering, maar ook het feit dat hier één van de sterkste getijden van Europa heerst zorgen er voor dat het geheel een indruk nalaat om nooit meer te vergeten. Ben je op romantisch weekend? Maak dan zeker eens een wandeling doorheen de omgeving bij zonsopkomst of ondergang. Je zal merken dat de warme gloed van de zon prachtig afketst op het historische Mont Saint-Michel. Hierdoor ontstaat misschien wel één van de meest romantische settings die je ooit samen zal aanschouwen. Absoluut een aanrader.

Mont Saint-Michel bezoeken met de auto

Het merendeel van de toeristen kiezen er voor om Mont Saint-Michel met de auto te bezoeken. Indien dit ook geldt voor jou doe je er goed aan om je auto te parkeren op de parkeerplaats welke is gelegen op een afstand van 2,5 kilometer. Na het parkeren op deze parking heb je twee mogelijkheden. Je kan er voor kiezen om de pendelbus te nemen naar Mont Saint-Michel, maar er is ook een wandelpad aanwezig. Deze willen we je graag aanraden. Wil je het geheel nog wat romantischer maken? Dan kan je er finaal ook nog voor kiezen om een tocht met een paardenrijtuig te boeken.

Romantisch logeren

Bij het horen van een romantische citytrip zullen veel mensen aan Parijs denken. Echter, zo’n 360 kilometer te zuiden kan men de Mont Saint-Michel vinden. Op zijn minst ook het label ‘pure romantiek’ waard. De twee plekken vormen trouwens het begin- en eindpunt van een pittige fietstocht doorheen onder andere Normandië (mocht liefde plots plaats maken voor onvervalste sportiviteit). Is het dus de bedoeling om de geliefde te imponeren, dan boek je best een kamer met zicht op de abdij. Romantiek verzekerd.