Normandië

Wandelen in La Suisse Normandie

Normandië is een regio welke zich kenmerkt door een enorme diversiteit. Dit niet alleen op vlak van karakter, maar ook voor wat het landschap betreft. Normandië staat dan wel in het bijzonder bekend omwille van de prachtige stranden en haar connectie met de Tweede Wereldoorlog, ook het binnenland herbergt heel wat moois. Hier is een groene, heuvelachtige en rotsachtige streek terug te vinden welke luistert naar de naam ‘La Suisse Normandie’. Ze vormt een fijn contrast met de kust van Normandië en is daardoor een bezoek zeker waard.

Roche d’Oëtre
Wandelen in La Suisse Normandie betekent dat je haast verplicht bent om kennis te maken met het natuurfenomeen van Roche d’Oëtre. Je kan er voor kiezen om halt te houden bij het plaatselijke bezoekerscentrum vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de uitstekende rotsformatie van 110 meter hoog. Merk ook diep onder in het dal het lieflijk kronkelende riviertje op. Niet alleen dit spektakelstuk, maar wel de omgeving in haar totaliteit is een echte aanrader. Neem dus zeker de tijd om deze regio even wat beter te ontdekken.

La Brèche au Diable
Heel wat bezoekers van La Suisse Normandie kiezen er ook voor om door te rijden tot Potigny. Van hieruit (meer bepaald vanaf het Office de Tourisme van Falaise) vertrekt één van de oudste wandelroutes van de regio. Tijdens je wandeling zou het mogelijk zijn om de graftombe van een plaatselijke beroemdheid genaamd ‘Marie Joly’ te kunnen bezoeken, maar dat blijkt voor veel toeristen een teleurstelling te zijn. De familie heeft er namelijk voor gekozen om de graftombe volledig af te laten sluiten en deze slechts op bepaalde (zeldzame) tijdstippen open te zetten voor het publiek.

De mooiste wandeling van ‘Zwitsers Normandië’
Op het ogenblik dat je informeert naar de mooiste wandelingen die je in La Suisse Normandie kan maken bij de plaatselijke toeristische diensten is de kans bijzonder groot dat je de meest uiteenlopende voorstellen krijgt voorgeschoteld. Wij zijn er echter vrij zeker van dat de mooiste wandelroute vertrekt vanuit Clécy. Deze is terug te vinden in het departement Calvados en start aan de brug die zich over de l’Orne bevindt. Vlak vooraleer je het viaduct bereikt moet je de rivier links laten liggen waarna je, je tocht verder zet door de velden. De heuvelachtige omgeving zorgt er voor dat deze route vooral interessant is voor de meer ervaren wandelaar. Op je weg zijn verschillende panorama’s terug te vinden waarna je even kan uitrusten in Le Bô. In het bijzonder de klim richting ‘Les Roches des Parcs’ kan worden bestempeld als het absolute neusje van de zalm voor wat deze wandeling betreft.

Wandelen in Normandië
Ook in andere gebieden van Normandië kan men natuurlijk wandelen. Veel dorpen en steden hebben een toerismebureau en aldaar is het mogelijk om gratis informatie te verkrijgen omtrent wandelroutes. Indien je van plan bent om een zwaardere route te bewandelen – denken we maar aan een GR, dan is het beter om zich eerst wat te informeren. Een wandelgids komt dan zeker en vast van pas.