Normandië

Citytrip

Citytrips zijn een populair gegeven. Het principe is simpel: men bezoekt enkele dagen en stad en probeert deze stad in al zijn facetten te ontdekken. Steden die vaak worden bezocht zijn Parijs, Rome, Madrid en Barcelona. Europees gezien zijn er reeds honderden mogelijkheden. Indien men de Europese grenzen wenst te overschrijden, dan zijn de opties eindeloos. Denk bijvoorbeeld maar aan de Amerikaanse stad die het meest tot de verbeelding spreekt: New York. Ook in eigen land kan men dergelijk stadsbezoek plannen. Brugge, Ieper, Gent en Antwerpen zijn Vlaamse voorbeelden. In dit artikel bespreken we enkele leuke stedentrips in Normandië. De regio heeft veel te bieden op tal van vlakken. Grotere steden en kleinere steden trekken jaarlijks miljoenen toeristen. Niet enkel de interesse van het oorlogstoerisme wordt geprikkeld, maar ook liefhebbers van natuur, gastronomie, cultuur en geschiedenis hebben hier een hoop te zoeken.

De regio heeft zijn populariteit te danken aan zijn veelzijdigheid. Het feit dat Belgen en Nederlanders vaak slechts enkele uurtjes moeten rijden speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Een citytrip Normandië is namelijk zo geregeld. Hoogtijd om uit te zoeken alwaar het een goede plek is om te verblijven tijdens een vakantie.

Waar in Normandië een hotel boeken?

Normandië beslaat een immens oppervlak. Indien men amper 1 à 3 hotelovernachtingen heeft te besteden, dan is het onmogelijk om alle hoogtepunten aan te doen. De afstand tussen bepaalde bezienswaardigheden is te groot. Het is dan een beter idee om zich te focussen op een deel van de regio. Vertoef je bijvoorbeeld in Rouen (historische hoofdstad van Normandië), dan kun je uitstappen plannen richting Honfleur, Etretat en Giverny. Ben je van plan om iets te boeken in Caen? Dan liggen de oorlogsstranden, Bayeux, Saint-Lô en de Mont Saint-Michel gunstiger.

In het menu is het mogelijk om wat meer informatie te bekomen omtrent tal van plekken in Normandië. We bespreken de ligging en ook waarom het eventueel een interessante plek is om te overnachten.

Hoe een Normandië citytrip plannen?

Het grootste voordeel van de regio Normandië is de nabijheid. Bij een hoop citytrips moet men vervoer zoeken (vaak gebruik maken van een vliegtuig), maar in het kader van Normandië kan men perfect de eigen wagen gebruiken als vervoersmiddel. Eenmaal  ter plaatse kan men de wagen ook gebruiken om uitstapjes te regelen. Bij een tripje naar een wereldstad is het vaak de bedoeling dat men gedurende enkele dagen in en rond het stadscentrum ronddwaalt. De wagen is dan vaak een dure, overbodige luxe. In wereldsteden zijn de parkeertarieven niet mals en vrije parkeerplaatsen zijn moeilijk te vinden. In bepaalde gevallen worden er geen uitstapjes gedaan. In het kader van Normandië moet men melden dat het gebruik van een wagen ter plaatse een meerwaarde kan bieden. De Franse regio is een aaneenschakeling van pittoreske dorpjes en dankzij kleine verplaatsingen met de wagen kan men een hoop meer zien.

Echt veel voorbereiding is er dus niet nodig. Een wagen, een kleine reisgids en ergens een plaats om te overnachten is voldoende om te kunnen genieten van de Franse cultuur.

Enkele leuke ideeën

Een leuke plek om enkele nachten door te brengen: Rouen. De afstand van Brussel tot deze plek bedraagt 340 kilometer. Het is de hoofdplaats van de regio Normandië. In 1431 werd Jeanne d’Arc hier de Place du vieux Marché op de brandstapel gegooid. Het is een bruisende stad met een rijke historie. Ook aan winkels en uitgaansmogelijkheden is er geen gebrek. In de onmiddellijke omgeving treft men echte parels aan: Honfleur en Etretat zijn voorbeelden.

Romantische koppeltjes hoeven helemaal niet uit te wijken naar Parijs. Ook in Normandië kan men een liefdevolle sfeer creëren. Bekijk onderstaand plaatje eens. Het is de Mont Saint-Michel, werelderfgoed en wellicht de bekendste bezienswaardigheid van de regio. Een romantische wandeling maken in de buurt is een must do. Enigste nadeel: de abdij is zowat gelegen in de uithoek van Normandië, het verste punt voor Belgen en Nederlanders.

Tot slot

We hopen alvast dat de interesse werd geprikkeld en dat er in de (nabije) toekomst een citytrip naar Normandië staat gepland. We raden je dan ook aan om de informatie op deze site eens door te nemen. Er zijn een hoop interessante plekjes om te logeren. De ideale plek zal grotendeels afhangen van de interesses en het reisgezelschap. Vertoeven in één van de grotere steden, of toch maar opteren voor de rust in een pittoresk dorpje. Het is allemaal mogelijk.