Normandië

Beuvron-en-Auge

In het hart van de beroemde Pays d’Auge treft men deze parel aan. Het dorp heeft het label van ‘mooiste dorp in Frankrijk’ en dit natuurlijk met een reden. Aan het marktplein kan men een hoop vakwerkhuizen opmerken uit de 17de en 18de eeuw. Ook de houten markthal en het Vieux Manoir (landhuis in vakwerk uit de 15de eeuw) zijn een een streling voor het oog.

Het Pays d’Auge – de directe omgeving dus – heeft trouwens ook nog wat meer te bieden. het is de streek van de cider en de appelboomgaarden. De Normandische streekproducten zoals camembert, cider en calvados kan men hier zeker nuttigen. In oktober vindt in Beuvron-en-Auge een heus ciderfestival plaats. Deze plek is trouwens het begin- en eindpunt van de Route du Cidre. Een route van ongeveer 40 kilometer alwaar men knusse dorpjes leert kennen. Een brouwerij van cider bezoeken is uiteraard ook iets wat moet worden gedaan tijdens een verblijf.

Ligging

De ligging van Beuvron en Auge is op zijn minst goed te noemen. Vlakbij grootstad Caen en ook Liseux ligt vlakbij. Iets verder vindt men de invasiestranden. Honfleur en Deauville wachten ook op een bezoekje. Uitrusten doet men aan de Normandische kust.

Kort samengevat kan men stellen dat het een leuke plek is om te vertoeven. Bepaalde toeristen vinden het leuker om te logeren in een levendig dorp. ’s Avonds kan men dan genieten op een terras en de omgeving aanschouwen. In Beuvron-en-Auge kan dit zeker.