Normandië

Caen

Eén van de meest toeristische steden van Normandië is ongetwijfeld Caen. De hoofdstad van de regio Basse-Normandie heeft haar bezoekers dan ook heel wat moois te bieden. Een citytrip Caen is niet alleen interessant omwille van de vele historische bezienswaardigheden die hier zijn terug te vinden. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de uitnodigende, heerlijke restaurants die je laten genieten van het beste dat de Franse keuken te bieden heeft? Eén ding staat in ieder geval vast, tijdens een citytrip Caen hoef je, je geen moment te vervelen!

Tal van interessante bezienswaardigheden
In eerste instantie willen veel toeristen tijdens een citytrip Caen vooral kennismaken met de vele historische bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft. De meest imposante bezienswaardigheid van Caen is ongetwijfeld het statige kasteel. De citadel werd dan ook gebouwd door niemand minder dan Willem de Veroveraar. Dit gebeurde in het jaar 1060. Het fundament van het kasteel zorgde de basis voor de uitbreidingen die in de volgende jaren nog zouden gebeuren. Dat zijn er heel wat. Door de eeuwen heen werd het sowieso reeds imposante bouwwerk immers danig versterkt en uitgebreid. Tijdens een bezoek aan het kasteel valt meteen haar ongelofelijke authenticiteit op. Dit komt omdat de verschillende oorlogen in de streek nauwelijks hun impact hebben gehad op het kasteel. Ondanks het feit dat hier en daar de tand des tijds wel een beetje haar impact heeft gehad is het bouwwerk nog steeds uitermate authentiek te noemen.

Het kasteel van Caen is niet alleen van buitenaf een aanrader (om op de gevoelige plaat vast te leggen). Binnen in het kasteel vinden we namelijk enkele uitstekende musea terug. Het gaat hierbij in eerste instantie om het Musée des Beaux-Arts. Het museum van schone kunsten wordt geflankeerd door de Salle d’Echiquier en het Musée de Normandie. Voor toeristen die meer te weten willen komen over de streek en haar geschieden is deze laatste uiteraard een erg interessante om te ontdekken. Ben je een liefhebber van statige panden? Vergeet dan zeker ook niet om de twee mooie stadhuizen te gaan bekijken. Het oude stadhuis is op vandaag een statig hotel welke luistert naar de naam ‘Hôtel d’Escoville’.

Een uitstekende uitvalsbasis voor de omgeving

Er zijn niet veel toeristen die tijdens een citytrip Caen enkel en alleen in de stad vertoeven. Dit heeft alles te maken met de enorme aantrekkingskracht van de omgeving. Als hoofdstad van Basse-Normandie (laag-Normandië) vormt ze dan ook een prima uitvalsbasis om de regio te ontdekken. De invasiestranden zijn bijvoorbeeld een locatie die je absoluut bezocht moet hebben. Dat is echter niet alles. Wat verder ook te denken van Honfleur evenals natuurlijk de Mont Saint Michel? Eventueel kan je er zelfs voor kiezen om ook de hoofdstad van Haute-Normandie (Hoog-Normandië) te gaan bezoeken. Hou er dan wel rekening mee dat er een afstand van 130 kilometer dient te worden overbrugd. In ieder geval, wil je graag kennismaken met al het moois dat Normandië je te bieden heeft? Dan is het boeken van een citytrip Caen absoluut de moeite meer dan waard!