Normandië

Deauville

Ergens halverwege de Normandische kust is de bescheiden badplaats ‘Deauville’ terug te vinden. Ondanks het feit dat ze over een beperkte oppervlakte beschikt heeft de stad altijd grote ambities gehad. Door de jaren heen kreeg ze dan ook heel wat bezoekers over de vloer van wiens naam ongetwijfeld bij velen bekend in de oren zullen klinken. Reden genoeg dus om een citytrip Deauville op te nemen op je bucket list!

Een badstad van koninklijke elegante dichtbij Parijs
Deauville wordt vaak omschreven als een badstad die beschikt over een koninklijke elegantie. Dit heeft alles te maken met het feit dat ze eigenlijk de droom was van de hertog van Morny. Hij koos er in het jaar 1858 voor om een stad van vertier te bouwen. De belangrijkste vereiste? Je moest je er eindeloos kunnen vermaken en de afstand tot Parijs moest vrij beperkt zijn. Deauville was meteen een feit! Het feit dat Morny aandeelhouder was van de ‘Chemins de Fer de l’Ouest’ zorgde er voor dat er een directe lijn kon worden ingelegd met de Franse hoofdstad. Het duurde dan ook niet lang vooraleer de aristocratie van Parijs kon worden overtuigd om een bezoek te brengen aan het uitnodigende Deauville.

Wat maakt Deauville zo interessant om te bezoeken?
Tijdens een citytrip Deauville hoef je, je echt geen moment te vervelen, in tegendeel. In eerste instantie heeft de badplaats dan wel veel weg van een luxe vakantieoord met een casino, regatta’s evenals paardenrennen en golfterreinen, maar toch beschikt ze ook zeker over een eigen identiteit. Niet alleen de zee en de architectuur, maar ook de art de vivre en de heerlijke cinema zijn enkele sterke troeven van deze badplaats. Wist je bovendien dat Deauville sinds het jaar 1975 een jaarlijks Amerikaans filmfestival heeft? Omwille van deze reden zijn er reeds heel wat grote namen vanuit Hollywood naar Deauville afgereisd.

Een bijzonder filmische locatie
Misschien wel het belangrijkste kenmerk van Deauville welke tijdens een citytrip dan ook zeker niet op je planning mag ontbreken is de Promenade des Planches. Deze in 1923 aangelegde houten wandelpromenade heeft een lengte van 653 meter en is absoluut een aanrader. Je treedt hier dan ook niet alleen in de voetsporen van Joséphine Baker, maar ook in deze van André Citroën. Merk tijdens je wandeling over deze boulevard zeker de Pompeiaanse baden en de beroemde badhokjes op. Door de jaren heen werd Deauville tot slot verschillende keren gebruikt als filmlocatie waardoor een zeer bijzondere sfeer tot stand is gekomen. Dit alles zorgt er voor dat een citytrip Deauville ondernemen absoluut de moeite meer dan waard is!

Ook de omgeving heeft een hoop te bieden. Het charmante stadje Honfleur ligt vlakbij en grotere steden zoals Caen en Rouen liggen ook niet echt ver. De ideale locatie voor een weekend dus.