Normandië

Honfleur

Een ander leuke plek om te vertoeven is Honfleur. In lijstjes van bezienswaardigheden komt het havenstadje wel vaker voor. De reden is simpel: het is er leuk vertoeven rondom de oude haven. kenmerkend zijn de keienstraten en de vakwerkhuizen. De lange maritieme historie gaat terug tot de 11de eeuw. Tegen de vijftiende eeuw was de plek een belangrijk versterkte havenplaats. Twee eeuwen later werd het hoogtepunt bereikt. Dappere avonturiers uit Honfleur verkende de wereld. Hedendaags is het een romantische plek. Bij mooi weer kan men een hoop kunstenaars spotten die de haven op een wit doek trachten te schilderen. De terrasjes rondom de oude haven zitten afgeladen vol. Deze plek is absoluut een bezoek waard.

Bezienswaardigheden in Honfleur

Le Vieux Bassin is de voornaamste bezienswaardigheid, maar er valt nog meer te beleven. Tijdens het slenteren door de smalle steegjes passeer je onder andere de grootste houten kerk van Frankrijk (Église Ste. Catherine). Ook meerdere musea zijn een bezoekje waard. Het is een eerdere kleine stad en eigenlijk heb je alles na een halve dag wel gezien. Idealiter is het een mooie zomerdag en nuttig je een gastronomische maaltijd aan de haven. Op zo’n zwoele zomeravond is dat toch wel een must tijdens een romantische trip.

Een belangrijke troef van dit kleinere havenstadje is de uitstekende ligging. In de buurt van enkele belangrijke hoogtepunten van de streek. Tijdens een weekend wat rondtoeren met de wagen en je haalt het maximale uit de citytrip.

 

Ligging
Dankzij een weekendje Honfleur is het mogelijk om een groot stuk van Normandië te verkennen. Het charmante havenstadje ligt dan ook erg centraal. De kliffen van Etretat liggen op zo’n 45 kilometer en de hoofdplaats van Normandië – Rouen – bereikt men na een uur autorijden. Caen, die andere grootstad en voormalig hoofdstad van Laag-Normandië, bereikt men ook na een uurtje autorijden. Deze drie plekken zijn absoluut de moeite waard. Honfleur dient dan als het ware als uitvalsbasis. 

Citytrip Honfleur

Hier enkele dagen vertoeven is dus een goed idee. Wens je een tijd door te brengen in Normandië, maar weet je nog niet precies waar? Stippel alvast Honfleur aan op de kaart en geniet alvast van de tijd ter plaatse.