Normandië

Mont-Saint-Michel

Wanneer we Normandië aanhalen, dan is de kans groot dat men zich een beeld van de Mont Saint-Michel voorstelt. De plek is na het kasteel van Versailles en de Eiffeltoren de populairste publiekstrekker. Jaarlijks komen zo’n 3 miljoen toeristen de baai verkennen. Een foto doet meteen vermoeden wat de reden van de massale publieksbelangstelling is.

In het menu onder de knop bezienswaardigheden wordt het getijdeneiland gedetailleerder besproken. We verwijzen je dan ook graag door naar het artikel: romantische trip naar de Mont Saint-Michel. Hoe dan ook: een roadtrip doorheen Normandië is niet compleet zonder dit stukje werelderfgoed te bezoeken.

Ligging

De ligging van het getijdeneiland is ietwat ongelukkig. De afstand van Brussel bedraagt maar liefst 600 kilometer. Het abdijencomplex is gelegen in de uithoek van Normandië. Eens een dagje afzakken naar Noord-Frankrijk in de hoop om deze toeristische trekpleister te bezoeken, is dan misschien niet zo verstandig. Heen en terug neemt de autorit al gauw 12 uur in beslag voor menig Belgen en Nederlanders moeten nog iets langer rijden. Uiteraard mag dit stukje werelderfgoed niet ontbreken gedurende je bezoek aan Normandië. Dankzij een roadtrip van enkele dagen tot een week kun je vast en zeker een bezoek inplannen.

Samen met Honfleur kan men stellen dat de Mont Saint Michel de ideale bestemming is indien we spreken omtrent een romantisch weekendje. Niet enkel Parijs is Frankrijk wordt vaak gelinkt met een liefdevolle tijd. Ben je dus op zoek naar een origineel geschenk om je geliefde te verrassen? Dan geniet je misschien binnenkort van een plaatselijke cider op een terras met uitkijk op de Mont-Saint-Michel.