Normandië

Rouen

Een weekend plannen in Normandië is best gemakkelijk. Een hoop accommodaties zijn aanwezig. Met de toeristische infrastructuur zit het dus goed. Iets moeilijker is het om een geschikte logeerplek te vinden. Een hoop hangt af van de interesses. Normandië beslaat een gigantisch oppervlak en naast ruimte is er ook aan bezienswaardigheden geen gebrek. Tijdens een kortere vakantie, een citytrip zeg maar, kan men moeilijk alles verkennen. Het is dan best om zich te richten op een zeker deel van het gebied. Wat ons betreft is Rouen zeker een geschikte plaats om enkele dagen te vertoeven. We verklaren ons nader.

Rouen bezienswaardigheden

De stad is één groot hoogtepunt op zich. Men kan er een hoop monumentaal erfgoed aantreffen. Fraaie gevels in combinatie met kerken en mooie vakwerkhuizen zorgen voor een leuke ervaring. De bekende Gros Horloge, Kathedraal Notre-Dame en de Place du Vieux Marché zijn bekendere bezienswaardigheden. Het is er gewoon leuk slenteren over de geplaveide steegjes. In het centrum kan men ook een groot aantal winkels aantreffen. De hoofdstad van Normandië heeft een hoop te bieden.

Ligging

Rouen is de hoofdplaats van Normandië. Onder andere dankzij de uitstekende ligging is het de plek bij uitstek om een weekend door te brengen.

Vroeger was er een opdeling tussen Laag- en Hoog-Normandië. Tegenwoordig spreekt men enkel over Normandië en Rouen is de hoofdplaats. De stad is de plek bij uitstek om het voormalige Hoog-Normandië te bezoeken. Een weekend Rouen kun je onder andere combineren met een uitstap richting de tuinen van Monet in Giverny, Honfleur en Ètretat. Heb je wat meer tijd te spenderen? Dan kun je nadien doorrijden naar Caen. Dit is de hoofdplaats van het voormalige Laag-Normandië en ook hier kan men spreken van een goede uitvalsbasis. In dit deel van Normandië staat een hoop in het teken van de invasiestranden. Iets verder kan men ook het stukje Werelderfgoed aanschouwen: de Mont Saint-Michel.

Is het de bedoeling dat de trip in het teken staat van de oorlog en de invasiestranden? Dan rij je misschien best nog en stukje door. Indien het de bedoeling is om er een gevarieerde trip van te maken (cultuur, geschiedenis, gastronomie, ontspanning), dan is Rouen de plek bij uitstek.