Normandië

Saint-Céneri-le-Gérei

Bij de zoektocht naar een interessante logeerplek tijdens je Normandië vakantie is de kans groot dat namen zoals Honfleur, Rouen en de Mont Saint-Michel opduiken. Het zijn grotere toeristische trekpleisters, maar uiteraard is er meer. Frankrijk is een opeenstapeling van dorpen. De één heeft al wat meer te bieden dan de ander. Het dorp Saint-Céneri-le-Gérei is zeker een vermelding waard. Het is geklasseerd als ‘mooiste dorp van Frankrijk’. Het is een onafhankelijke organisatie die deze prijzen toekent en de genomineerde dorpen moeten aan enkele voorwaarden voldoen. De vermelding moet dus met een kritische blik worden bekeken, maar is geenszins nietszeggend.

Natuurliefhebbers komen zeker aan hun trekken in dit dorp. In een bocht van de rivier de Sarthe kan men het kleine dorpje opmerken. Niet meer dan 140 inwoners zijn er gevestigd. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn de oude huizen en de romaanse kerk uit de 11de eeuw. In het pittoreske dorp verbleven ook een hoop schilders in de 19de eeuw. Het is dan ook een schilderachtige plek.

Ligging

De ligging van Saint-Céneri-le-Gérei ligt ietwat ongelukkig. Zeker indien het de bedoeling is om de belangrijkste bezienswaardigheden van Normandië te bezoeken tijdens een trip. Caen en de Mont Saint-Michel liggen op ongeveer 130 kilometer. Alençon en Le Mans liggen wel vlakbij. Dus in het kader van een rondreis is de plek zeker en vast een stop waard.