Normandië

Overnachten

Bij een vakantie in Normandië horen uiteraard overnachtingen. Frankrijk is een toeristisch land en qua toeristische infrastructuur zit het dan ook goed. Het aanbod aan bedden is overweldigend. Op deze pagina bespreken we enkele populaire mogelijkheden. En geloof ons: het zijn er een hoop.

Kamperen

We kunnen er niet omheen: Frankrijk is het kampeerland bij uitstek. Met de wagen en een tent rondtoeren in Normandië is een goed idee. In het hoogseizoen kan het handig zijn om op voorhand een plek te reserveren. Het is er dan aardig druk en het kan zijn dat de plekken voor wagens en tenten steevast zijn bezet (uiteraard kan men dan ook gewoon nog wat blijven rondtoeren en een andere camping oprijden). De ene camping is de andere niet. Sommige plekken zijn duurder dan een hotel, maar vaak krijg je daar een hoop voor terug. De aanwezigheid van een zwembad, glijbanen, gymzaal, goed restaurant en tennispleinen kunnen de prijs gevoelig opdrijven. Goedkoop logeren kan ook door een camping met iets minder sterren te boeken. Weet uiteraard dat dit type van overnachten niet voor iedereen weggelegd is. De kans op kleine percelen, iets minder proper sanitair en geluidshinder ’s avonds is iets groter. Alvorens een kampeerterrein op te rijden met de wagen kun je best rap eens de 4G aanschakelen op de smartphone en vlug wat recensies lezen. Voor de iets avontuurlijkere reiziger die op een tamelijk voordelige manier Normandië wenst te verkennen zijn de campings de oplossing.

Rondreis met de kampeerwagen

Bij een rondreis denk ik steevast aan een kampeerwagen. Zo met een oud Volkswagen busje van plek naar plek rijden. De slaapplaats is reeds geregeld. Het busje zelf doet namelijk dienst als logeerplek. Met zo’n busje kan men dan van plek naar plek rijden en telkenmale een andere camping opzoeken. Zie het een beetje als een kampeervakantie, maar dan met mobilhome. Een tent meenemen op vakantie is niet nodig. Er zijn een hoop gespecialiseerde sites alwaar men routes en (gratis) staanplaatsen kan raadplegen.

Niet iedereen heeft zo’n busje of heuse mobilhome ter beschikking. Gelukkig kan men er ook eentje huren voor een zekere periode. De goed uitgeruste mobilhomes zijn prijzig, maar een iets minder gesofisticeerd exemplaar is best betaalbaar. Een leuk idee indien we spreken over een verrassingsweekend.

Vakantieparken

Ook vakantieparken winnen aan populariteit. Voornamelijk gezinnen nemen wel eens de toevlucht tot deze accommodatie. Veelal zijn er een hoop zaken die kinderen kunnen bekoren. Denken we maar aan speelruimtes en zwembaden. Ook hier kan men opmerken dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Simpele bungalows kan men boeken, maar bepaalde vakantieparken bieden ook dat tikkeltje extra aan. Luxe vakantieparken met alle comfort voorzien de gasten van huisjes met ingebouwde wellness. Een subtropisch zwembad voor de deur is ook leuk meegenomen.

Hotels

Voor een citytrip of weekend zullen nog menig toeristen opteren voor een traditioneel hotel. Aankomen, inchecken, uitpakken op de kamer en dan klaar om te vertrekken op ontdekkingstocht. Hotels zijn er in overvloed en er is best een hoop mogelijk. Een normale prijs is zo’n 50 euro per nacht, per persoon. Het kan voor minder en ook voor een hoop meer. Een kamer met jacuzzi en zicht op zee zal bijvoorbeeld een hoop meer kosten. Een iets goedkopere kamer kan men boeken door op zoek te gaan naar een interessante aanbieding. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een iets luxueuzer hotel te boeken voor de prijs van een standaard kamer.

B&B

Een bed and breakfast levert – zoals de naam doet vermoeden – een bed en ontbijt. In die zin kan men het vergelijken met een hotel, maar vaak is de sfeer hier anders. De huiselijke sfeer trekt toeristen aan. Vaak is een B&B kleiner en niet zelden kun je een woordje babbelen met de eigenaren. Bij een B&B bij Belgen is er geen taalbarrière en de Belgische eigenaren kunnen dan ook informatie omtrent de omgeving en Normandië in het algemeen melden.

Overnachten in Normandië

Een bed zoeken tijdens een trip richting Normandië kan op vele manieren. Uiteindelijk is het aan jezelf en het reisgezelschap om de nachten in te vullen. Een hoop hangt af van persoonlijke interesses en budget. Misschien wordt geopteerd voor een hotel, maar de kans dat een kamer met zeezicht, jacuzzi en eigen wellness zal worden geboekt ter waarde van 1000 euro per nacht is klein. Dit soort kamers is weggelegd voor een select groepje mensen.

Het hoeft geen betoog dat dit eigenlijk niets zal veranderen aan de invulling van de vakantie. Het is de bedoeling om Normandië te ontdekken en dit zal zelden gebeuren in een hotelkamer. Regel dus die slaapplekken en geniet van de zaken die Normandië te beiden heeft.