Normandië

B&b bij Belgen

Het populaire vakantieland Frankrijk trekt een hoop toeristen. Sommigen verliezen er hun hart en blijven er even plakken. Het runnen van een B&B in La douce France is voor menig personen een ultieme droom. Er zijn dan ook een hoop stulpjes alwaar het mogelijk is om om bij Belgen te logeren. Het boeken van een B&B bij Belgen is verbazingwekkend simpel. Er bestaan een hoop sites alwaar het mogelijk is om te selecteren op de taal van de uitbaters.

Bij uitgeverij Lannoo is het ook mogelijk om jaarlijks een vernieuwde versie te kopen van het boek ‘logeren bij Belgen in Frankrijk’.

Erwin De Decker en Peter Jacobs selecteren tientallen chambres d’hôtes en charmehotelletjes in Frankrijk, gerund door Belgen die het roer durfden om te gooien. Van design tot rustiek en van boerderij tot kasteel. Van aan de Noordzee tot de Côte d’Azur en van Normandië tot in de Pyreneeën. ‘Een schot in de roos..

 

Het boek is wellicht een mooi aandenken voor de uitbater van de bed and breakfast en er staan ook een hoop interessante adresjes in, maar tegenwoordig kan men ook alle Belgische b&b’s op het net vinden. Vele van deze accommodatie hebben een eigen webstek alwaar het mogelijk is om informatie door te nemen omtrent de b&b, maar ook over de omgeving en de bezienswaardigheden in de buurt.

B&B – logeren bij Belgen in Normandië

Een B&B is een verblijfplaats alwaar de huiselijke sfeer centraal staat. Soms wordt er ontbeten aan een gemeenschappelijke tafel. De eigenaars zullen dan een ontbijt serveren. Vaak staan lokale producten centraal. Het grootse voordeel van een kamer te boeken bij nederlandstalige mensen is uiteraard de taal. Het is gemakkelijker om te communiceren met de uitbaters en zo kan men op een simpele manier informatie uitwisselen. De kans is aanzienlijk dat de eigenaars van de logeerplaats al enige tijd wonen in Normandië en het gebied goed kennen. Tips omtrent bezienswaardigheden en Normandië tips in het algemeen kunnen dan worden besproken.

Belgen die een B&B runnen in Normandië

Net zoals bij andere accommodaties kan men hier ook opmerken dat een hoop mogelijk is. De prijs zal veelal iets zeggen omtrent de aangeboden luxe. Een zwembad, eventuele wellnessmogelijkheden en luxueuze suites zullen nu eenmaal zorgen voor een hogere prijs. Na een korte zoektocht kwamen wij dit logeeradres tegen:

‘L’Ancien Pressoir’ kan men vinden in Ménil-Hermei, in voormalig Laag-Normandië. Het ligt in het zogenaamde Suisse Normandië. Een gebied waar de natuurliefhebber zeker aan zijn trekken komt. Na een dag vol wandelplezier kun je de spieren ontspannen in de hottub. Meer informatie is te vinden op de officiële site

Dit is uiteraard slechts een voorbeeld. Er zijn meerdere mogelijkheden om een b&b in Normandië bij Belgen te boeken. Neem even een kijkje en voor je het weet vertoef je zelf bij landgenoten in een B&B in Normandië.