Normandië

Hotel

Bij een zoektocht naar een passend bed merk je gauw op dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Sites zoals booking.com bestoken toeristen met een gigantisch aanbod, maar ook andere (internationale) sites kunnen menig toeristen bekoren. De ene site richt zich op romantische onderkomens en de ander probeert dan weer zo goedkoop mogelijk jeugdherbergen aan te bieden. Dat overaanbod is best leuk, maar doet menig toeristen ook eeuwig twijfelen. In het menu, onder deze pagina, kun je een hoop beschrijvingen en opmerkingen omtrent bepaalde hotels vinden. Het zijn logeerplekken die we zelf hebben aangedaan, of die we graag eens zouden bezoeken. Bij interesse kan men altijd even een kijkje nemen op de informatiepagina van desbetreffend hotel.

Waarom is Booking onze partner?

Op deze site linken we door naar naar de accommodatiepagina van booking. Aldaar is het mogelijk om alle denkbare informatie omtrent het hotel door te nemen. Denken we maar aan uur van check-in, ontbijt, ligging, betalingsmogelijkheden en aanvullende informatie. Het systeem van booking is gebruiksvriendelijk en ze beschikken over een gigantisch aanbod. Tegenwoordig is het een slechte zaak indien een hotelketen zicht niet inschrijft op booking.com. Ze lopen namelijk een gigantische hoop mogelijke bezoekers mis.

Uiteraard fungeert booking als tussenpersoon en vragen ze voor het plaatsen van een kamer op hun site ook een commissie. Indien een kamer wordt geboekt via hun site, dan dient de hoteleigenaar een klein deel van de verdiensten af te staan. In bepaalde gevallen wordt dit doorgerekend aan de toerist en dan betaal je uiteindelijk een iets hogere prijs. Net daarom is het handig om eens te kijken of het niet mogelijk is om rechtstreeks te boeken op de site van het hotel. Daar valt de tussenpersoon weg en in soms kan men er een iets betere prijs krijgen. In vele gevallen zal de officiële site van het hotel de toerist linken naar booking. Op die manier hoeven ze zelf niet te investeren in een soort boeksysteem. 

Booking.com is ook niet de enigste speler op de markt. Het is wel één van de belangrijkste pionnen en de tarieven zijn vaak best concurrentieel, maar concurrenten kunnen soms eens onder de prijs duiken. Vergelijkingswebsites kunnen je helpen bij het maken van een keuze.

Kritische blik

Weet natuurlijk dat de hotels die op deze site aan bod komen slechts een kleine selectie is. Op moment van schrijven zijn ze misschien interessant, maar niets is eeuwig. Uitbaters kunnen veranderen, tarieven kan men gemakkelijk eenzijdig optrekken en de service in het algemeen kan het laten afweten. Alvorens op ‘boeken’ te klikken en te bevestigen is het dus altijd interessant om eerst even de reputatie van een eventuele logeerplek onder de loep te nemen.

Hotel zoeken

Een leuke bezigheid bij het organiseren van een vakantie is het uitzoeken van een geschikte logeerplek. Het aanbod op booking is gigantisch. Kamers van 1000 euro per nacht kan men er gemakkelijk vinden. Een hotel boeken is ook altijd een beetje spannend. Men dient rekening te houden met een hoop factoren: prijs, ligging en service zijn de voornaamste. Na het doornemen van een hoop kamers zul je vast en zeker een geschikte plek vinden.