Normandië

Mont Saint Michel

Bij het denken aan Normandië zullen velen het beeld van de Mont Saint-Michel voor de geest halen. Voor Belgen en Nederlanders ligt dit getijdeneiland ietwat slecht. Het is zowat het verste punt van Normandië. Uiteraard komt men onderweg andere hoogtepunten tegen. Grootsteden Caen en Rouen bijvoorbeeld, maar ook kleinere, charmante plekjes zoals Honfleur en Ètretat passeert men. Mits een kleine omweg passeert men aan de invasiestranden. Geen redenen dus om niet af te zakken naar één van de meest bezochte toeristische trekpleisters: het romantische Mont Saint-Michel.

Mont Saint Michel hotel

Een voorbeeld van een prachtig hotel: Le Relais Saint Michel. Bepaalde kamers hebben een panoramisch zicht op de abdij. Ontwaken met onderstaand zicht, het biedt zeker een meerwaarde voor de reis. Het is misschien wel de voorbode van een romantisch weekend in Normandië.

Informatie & prijzen 

Het spreekt voor zicht dat er meerdere mogelijkheden zijn in de buurt van het getijdeneiland. Frankrijk is een toeristisch vakantieland en bovendien lokt de abdij jaarlijks miljoenen toeristen. Aan kamers dus geen gebrek.

Een hotel boeken

Een kamer boeken in de buurt van het schiereiland is een gemakkelijke opdracht. Er zijn er namelijk een hoop. Hotelketens doen er alles aan om toeristen te lokken. Kiekjes met zicht op de Mont Saint-Michel zijn mooi, maar zijn ze ook echt? Dat zicht hoort vaak bij de luxueuzere kamers. De basiskamers hebben veelal een ander zicht. Mits aan aanbieding is het misschien mogelijk om voor een klein prijsje te logeren in een kamer met zicht op de abdij.

We raden je dan ook aan om het aanbod eens te bekijken. Misschien is er toevallig wel een interessante actie lopende gedurende je zoektocht. Neem de recensies van andere toeristen eens door en voor je het weet vertoef je in een kamer met zicht op de Mont Saint-Michel.