Normandië

Rondreis

Indien we spreken over een vakantie in Normandië, dan is een hoop mogelijk. Enkele dagen naar de regio afzakken zal vaak uitdraaien in een citytrip. De naam doet het reeds vermoeden: gedurende enkele dagen vertoeft men dan in een stad en men ontdekt die stad en de omgeving. Rouen en Caen zijn bijvoorbeeld steden alwaar het perfect mogelijk is om enkele dagen te logeren. Het zijn grotere steden, maar het is ook perfect mogelijk om rust op te zoeken en een hotel te boeken in een klein dorpje. Heeft men wat meer tijd te spenderen, dan dringt een heuse rondreis zich op. Het is – wat ons betreft – de perfecte manier om Normandië te ontdekken. Met de eigen wagen rijdt men dan van punt tot punt en zo ontdekt men een hoop zaken. Het is als het ware een aaneenschakeling van korte stedentrips. Op de ene plek blijf je al wat langer dan op de andere plek. Het tempo bepaal je grotendeels zelf. In dit artikel gaan we na hoe we zo’n rondreis doorheen Normandië plannen en we reiken je ook enkele tips aan. Neem ze eens door. Voor je het weet toer jij met je reisgezelschap misschien wel rond met een busje doorheen Frankrijk.

Tips bij het plannen van een rondreis

Op voorhand voldoende informatie doornemen is de boodschap. Op deze site kun je een hoop details vinden omtrent de bezienswaardigheden van de streek. Bepaalde dorpjes en steden liggen vlakbij elkaar en het is dan handig om bepaalde uitstappen te combineren. Beslis je bijvoorbeeld om in Rouen een hotel te boeken – een aanrader overigens -, dan merkt men op dat volgende plekken vlakbij zijn gelegen: Honfleur, Étretat, Giverny en Les Andelys. Je kunt dan enkele nachten boeken in de regio alvorens verder te trekken. Misschien staat ook de publiekstrekker van de streek – de Mont-Saint-Michel – op de agenda. De afstand van Rouen tot de Mont-Saint-Michel bedraagt 250 kilometer. Gewoon even rap heen en weer rijden om de abdij te bezoeken is dus een onverstandige zet. Dankzij het doornemen van voldoende informatie weet je perfect welke plekken de moeite waard zijn. Op deze site helpen we je alvast op weg door een hoop mooie steden in Normandië op te sommen. Telkenmale kun je de bezienswaardigheden, ligging en de omgeving bekijken. Het maakt het plannen van een roadtrip iets gemakkelijker.

De tijd is beperkt. Doe enkel zaken die de interesse prikkelen. Een hoop staat in het teken van de invasiestranden en de oorlogsgeschiedenis. Indien dit je niet echt aanspreekt, dan is het niet nodig om een hoop musea omtrent het bloederige oorlogsverleden binnen te wandelen. Wel raden we je aan om ten minste één museum te bezoeken met als thema oorlog. Ook het aanschouwen van de invasiestranden is eigenlijk een must do indien je van plan bent om Normandië te verkennen.

Probeer alles een beetje realistisch te plannen. Indien het bezoek aan Normandië slechts een week duurt, dan kan men opteren om slechts een deel van de regio te bezoeken. De volgende keer kan men dan het andere deel bezoeken. Indien men te veel puntjes op de agenda heeft staan, dan zal men zich te vaak moeten haasten en op het einde van de vakantie zal men het gevoel hebben dat er een hoop werd gemist. Het is en blijft een reis en er moet ook wat tijd zijn voor ‘ontspanning’ en ‘genieten van de kleine zaken’.

Rondreis Normandië plannen

De beste en leukste manier om alles te plannen is door alles zelf vast te leggen. Frankrijk is het land van de campings en de b&b’s. Ook vakantieparken en traditionele hotels zijn aanwezig in het vakantieland. De ene reiziger trekt graag rond met zijn busje en overnacht ook in het busje. Een avontuurlijk koppel logeert misschien liever op een camping. Het paar met 3 jonge kinderen opteert dan weer voor een vakantiepark. Aldaar is een zwembad en een speeltuin voor de kinderen. Het is maar om aan te tonen dat er geen algemene regels bestaan bij het plannen van een Normandië rondreis.

Conclusie

Dankzij een rondreis met de auto is men in staat om al het moois van Normandië met eigen ogen te bewonderen. Het plannen van een rondreis neemt doorgaans iets meer tijd in beslag dan bij het plannen van een traditionele vakantie, maar de eerlijkheid gebiedt ons om te zeggen dat Normandië – en eigenlijk Frankrijk in het algemeen – het best via een rondreis met de wagen is te bezoeken. Is de tijd eerder beperkt, dan volstaat een citytrip zeker, maar indien we spreken over een reistijd van 5 dagen en meer, dan is het de moeite waard om wat rond te toeren. De planning zal grotendeels afhangen van de beschikbare tijd en de interesses en net dat zijn de redenen waarom je het best zelf alles regelt.