Normandië

1 week

In Normandië liggen de belangrijkste bezienswaardigheden verspreid. Tijdens een citytrip is het de bedoeling om enkele dagen te vertoeven op één plaats. Je leert die plaats en de omgeving dan kennen, maar eigenlijk ontdek je slechts een klein deel van Normandië. Iets meer hoogtepunten kun je bekijken door een zogenaamde rondreis te organiseren. Je rijdt dan met de wagen van punt naar punt en logeert op verschillende plekken en zodoende ben je dan in staat om meer te bezichtigen. In dit artikel gaan we na hoe het mogelijk is om een weekje Normandië te plannen.

Een week in Normandië

Een week stelt je in staat om veel te bezichtigen. Wat ons betreft is het een goed idee om twee nachten te boeken in Rouen en ook twee nachten in Caen. Rouen is de hoofdplaats van Normandië en ligt best centraal. Etretat, Honfleur en Giverny kan men middels een daguitstap gemakkelijk bereiken. Caen kan men zien als de hoofdplaats van Laag-Normandië. Ook hier kan men verschillende daguitstappen organiseren richting bezienswaardigheden. Voornamelijk het interessante oorlogsverleden van de streek komt dan in beeld. De Mont Saint-Michel is de absolute publiekstrekker van de regio en een nachtje boeken in de buurt is dan ook zeker aan de orde. Gedurende 7 dagen kan men perfect logeren op verschillende plekken. Het is dan interessant om centraal gelegen plekken op te zoeken. Romantische koppeltjes boeken best iets in Honfleur of vlakbij de Mont Saint-Michel.

Het is maar om aan te tonen dat een week vullen in Normandië best een gemakkelijke opdracht is. Sterker nog: de kans is groot dat men na afloop nog een trip zal plannen richting de regio. Er valt namelijk nog een hoop meer te ontdekken.

Tips bij het plannen van een rondreis

  • De planning hangt grotendeels af van de persoonlijke interesses en het reisgezelschap. Een koppel met twee kinderen spendeert meer tijd aan kindvriendelijke activiteiten. Personen die interesse vertonen in oorlogsgeschiedenis zullen dan weer liever een week in de buurt van de invasiestranden vertoeven. Een planning is dus steeds een persoonlijke zaak. Spendeer dus wat tijd aan het vooronderzoek.
  • De beste route samenstellen doe je door eerst voldoende informatie door te nemen. Weet wat je zoals kunt bezoeken in de regio en kijk welke zaken je absoluut wenst te zien. Het stelt je in staat om efficiënt te plannen.
  • Probeer de planning realistisch te houden. Ga niet overhaast te werk. In de regio valt een hoop te beleven. Rouen en Caen op één dag bezoeken is niet realistisch. Het is en blijft een vakantie en er is ook nood aan ontspanning. Noteer zaken die zeker wenst te doen en noteer ook zaken die je kunt regelen indien er tijd over is. Het spreekt voor zich dat men niet alles op voorhand in een planning kan gieten. Ter plaatse kom je misschien een leuke markt tegen en daar slenter je al gauw een tijdje door. Ook het maken van een fikse strandwandeling in bijvoorbeeld Etretat kan al gauw enkele uren in beslag nemen.

Neem de informatie op onze site eens door, leg de hotels vast en voor je het weet ben je klaar voor een rondreis van een week en toer je met de eigen wagen rond in Frankrijk. Wat ons betreft is een weekje voldoende om een groot deel van de regio te bezoeken. Het is natuurlijk moeilijk om een dagplanning op te stellen. Op internet kan men een hoop reisverhalen doornemen, maar een trip overnemen zonder zich eerst wat te informeren omtrent de regio is nooit een goed idee.