Normandië

10 dagen

Vakanties bestaan er in alle maten en gewichten. De één zal in het hoogseizoen liever naar het zuiden trekken en er een strandvakantie plannen. De ander voegt liever wat meer cultuur en avontuur toe aan het verhaal. Het hoeft geen betoog dat Frankrijk een prachtig vakantieland is. Zeker indien we spreken omtrent een autorondreis kan Frankrijk menig personen bekoren. De verschillende regio’s hebben allen wat te bieden. Niet ver van de Belgische grens kan men Normandië aantreffen. Het gebied beslaat een aanzienlijke oppervlakte en de hoogtepunten liggen nogal wat verspreid. Giverny met de tuinen van Monet in het oosten en 300 kilometer verder, in het westen, treft met de Mont Saint-Michel aan. Tussen deze twee punten zijn er nog tientallen plekjes die een stop waard zijn. Het is de plek om met een wagen rond te toeren. Dankzij een Normandië roadtrip haal je het beste uit de reis. In dit artikel zullen we je enkele tips aanreiken. We gaan er gemakshalve even van uit dat er voldoende tijd beschikbaar is: minimaal 10 dagen! Uiteraard hoef je helemaal geen tien vrije dagen te hebben alvorens af te zakken naar de streek. Ook voor daguitstapjes, weekends en kortere vakanties is Normandië de ideale bestemming.

10 dagen in Normandië

Wanneer men effectief tien dagen kan vrijmaken, dan heeft men eigenlijk voldoende tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden van Normandië te bezoeken. Sterker nog: er blijft nog wat tijd over voor ontspanning. Op eigen tempo kan men van punt naar punt rijden. We raden je aan om te logeren op verschillende adressen. Op deze manier kun je reeds de stad en de omgeving uitkammen.

Het is moeilijk om een planning van tien dagen op te stellen. Menig toeristen hebben andere plannen. De regio verwelkomt veel oorlogstoerisme. Indien de woelige periode je aanspreekt, dan zul je meerdere dagen in de buurt van de invasiestranden kunnen vertoeven. Personen die het meer hebben begrepen op cultuur en steden bezoeken misschien enkel Omaha Beach alvorens verder te trekken. De focus zal dus voor iedere toerist gevestigd worden op verschillende zaken. Toch kunnen we enkele algemene tips formuleren. Zaken die je zeker moet doen tijdens een langere rondreis:

  • De hoofdstad Rouen bezoeken
  • Wandelen op de kliffen van Ètretat
  • Een terrasje doen in het charmante stadje Honfleur
  • De baai en het abdijencomplex van de Mont Saint-Michel bezoeken
  • Een kijkje nemen in Caen
  • Een ommetje maken en de tuinen van Monet bewonderen
  • Sportief doen in het prachtig natuurgebied Suisse Normande
  • Cider drinken en kaas eten
  • Een moment stilte houden bij de invasiestranden

Nog iets verder trekken

Verder moeten we melden dat Frankrijk meer is dan Normandië alleen. 10 dagen is voldoende om nog wat verder te trekken. Direct onder Normandië vindt men de regio’s Bretagne en  Pays de la Loire. Ook hier kan men wederom talloze bezienswaardigheden aanschouwen. Deze site handelt omtrent Normandië, maar we zullen zeker en vast niet melden dat Frankrijk niet meer te bieden heeft. De kastelen van de Loire zijn bijvoorbeeld wereldbekend.

Alvorens 10 dagen rond te toeren is het dus belangrijk om even rond te kijken wat er allemaal te beleven valt in Noord-Frankrijk. Normandië is zeker en vast de moeite waard. De kans is groot dat je tijdens de rondreis ook eens passeert aan de Mont Saint-Michel. Dit abdijencomplex ligt op de grens van Normandië en Bretagne en dan kan men ook beslissen om wat dieper in Frankrijk te trekken.