Normandië

3 dagen

In het beste geval kan men minimaal een weekje rondtoeren in Normandië. Deze 7 dagen stelt menig toerist in staat om het mooiste van de regio te bezoeken. Men kan overnachten op verschillende locaties en voldoende daguitstappen organiseren. Uiteraard kan men ook voor een kortere periode afzakken naar de regio. Dankzij de nabijheid van de regio hoeft men maar enkele uurtjes met de wagen te rijden. Een weekend, drie dagen en 5 dagen kan men ook perfect invullen. In dit artikel bespreken we hoe je drie dagen Normandië kunt plannen.

Hoe vul ik mijn 3 dagen?

De eerlijkheid gebiedt ons wel te zeggen dat een rondreis van drie dagen niet de ideale situatie is. Misschien kun je best opteren voor een citytrip. Gedurende drie dagen kun je dan logeren in de hoofdstad Rouen en ter plaatse maak je enkele leuke daguitstappen. Later kun je dan nogmaals afzakken richting Normandië en ditmaal voor een langere periode. Dan kun je reeds een deel van de bezochte zaken overslaan en zich concentreren op de niet bezochte hoogtepunten. Bij een bezoek aan Rouen kan men enerzijds de hoofdstad zelf ontdekken en anderzijds is er ook nog tijd voor wat daguitstapjes. De Mont Saint-Michel bezoeken zal niet lukken. Dit stukje Werelderfgoed ligt op zo’n 250 kilometer van Rouen . Heen en terug betekent dit maar liefst 5 uur in de wagen. Die tijd kan men beter spenderen. In de buurt van Rouen kan men wel volgende zaken vinden: Honfleur, Etretat en Giverny.

Spendeer je de kostbare tijd liever aan de invasiestranden, dan kun je opteren om te overnachten in Caen. Dit is de voormalige hoofdplaats van Laag-Normandië. Ook hier kun je perfect drie dagen verblijven zonder zich ook maar een moment te vervelen.

Uiteraard kun je beide ook combineren en ergens onderweg logeren. Honfleur is zowat het charmantste stadje van de streek en Deauville is dan weer een geliefde badplaats. Deze plaatsen situeren zich tussen de twee grootsteden.

Kleine rondreis

Een vakantie van drie dagen zal dus eerder uitmonden in een kleine rondreis. De plaats waar de tijd wordt doorgebracht hangt grotendeels af van de persoonlijke interesses. Normandië heeft een hoop te bieden en kan menig toeristen bekoren. Cultuur, geschiedenis, gastronomie, en ontspanning komen er samen. We raden je aan om de belangrijkste bezienswaardigheden van Normandië eens door te nemen. Op deze site bespreken we ook aardig wat steden. Telkenmale vermelden we de ligging en de omgeving. Het stelt je in staat om zelf alles op een goede manier te plannen.