Normandië

5 dagen

Het ondernemen van een rondreis doorheen Normandië is een goed idee. Frankrijk heeft een hoop te bieden en lokt jaarlijks miljoenen toeristen van over gans de wereld. Alle regio’s zijn dan ook de moeite waard. Onder andere Normandië is voor Belgen en Nederlanders een interessante regio. De nabijheid en de veelzijdigheid zijn de voornaamste pluspunten. Men kan perfect een daguitstap maken richting meerdere charmante plekjes, maar indien we wat meer tijd te besteden hebben, dan dringt een rondreis zich op. Idealiter is er een week of meer beschikbaar en kan men de belangrijkste hoogtepunten van de regio bezoeken. Bij drie à vier dagen Normandië is het misschien interessanter om een citytrip te doen. 5 dagen stelt je in staat om wat logeerplekjes aan te doen. In dit artikel bespreken we kort even hoe het mogelijk is om een kleine week in te vullen.

5 dagen Normandië

Alvorens we beginnen met het opmaken van een planning zullen we je toch enigszins moeten teleurstellen. De beste manier om een reis te plannen is uiteraard door alles zelf te plannen. Zeker in een veelzijdige regio zoals Normandië. De mogelijkheden zijn eindeloos en de activiteiten die ter plaatse worden gedaan zullen grotendeels afhangen van de persoonlijke interesses. Tijdens deze 5 dagen kun je een kijkje nemen in de hoofdplaats, Rouen. Daarna rij je door richting Caen. Het verste punt, de Mont-Saint-Michel, is natuurlijk ook een bezoekje waard. Telkenmale kun je onderweg halt houden in charmante stadjes. Gedurende 5 dagen is het mogelijk om een hoop te bezichtigen. De hoogtepunten liggen ietwat verspreid en dus is het wel handig om een wagen beschikbaar te hebben.

2 nachten Rouen

Bij een overnachting in Rouen kan men een uitstapje plannen richting Giverny, de stad van Monet. Onderweg komt men de imposante burchtruïne van Les Andelys tegen. Aldaar kan men even pauzeren en genieten van een mooi zicht over de Seine. Ten westen van Rouen kan men dan weer de kliffen van Ètretat vinden en nog iets verder het charmante havenstadje Honfleur.

2 nachten Caen

Nadien rijden we wat dieper in Frankrijk, richting Caen. Het wandtapijt van Bayeux en de invasiestranden liggen daar ook in de buurt. Hier staat een hoop in het teken van de Wereldoorlog. Denken we bijvoorbeeld maar aan musea, oorlogsgraven, bunkers en kraters.

1 nacht het verste punt: Mont Saint-Michel

Nadien rijden we nog een stuk door naar het wereldbekende abdijencomplex. Het symbool van Normandië. Tijdens een rondreis mag een bezoek aan dit getijdeneiland met bijhorende abdij en de baai niet ontbreken. Feeëriek, prachtig, fenomenaal. Woorden kunnen amper beschrijven hoe prachtig dit stukje UNESCO Werelderfgoed is. Het staat op nummer drie van meest bezochte bezienswaardigheden in Frankrijk. In het hoogseizoen is het er ‘aangenaam’ druk.

Daarna begint de terugrit. Een groot deel van Normandië valt nog te ontdekken. Dit kan eventueel tijdens een andere vakantie. Of men boekt gewoon nog enkele nachten bij. Wat wandelen in La Suisse Normandië is wat ons betreft ook een leuke bezigheid. Bij het plannen van een rondreis zullen keuzes moeten worden gemaakt. Zoals reeds gezegd: het plannen van een rondreis is steeds een persoonlijke zaak. Een reis met kinderen in Normandië zal er bijvoorbeeld volledig anders uitzien. Een groep vrienden zal dan weer liever van camping naar camping rijden en voegt wat meer avontuur toe aan het ganse verhaal.

We kunnen dan ook concluderen dat het interessant is om op voorhand voldoende informatie door te nemen omtrent de streek. Weet wat er zoal te bezoeken valt en probeer efficiënt te plannen. Zo haal je het meeste uit uw Normandië vakantie!