Normandië

Tips

Bij het ondernemen van een tripje – of we nu spreken omtrent een citytrip, een vakantie of een heuse rondreis – is wat vooronderzoek altijd nodig. Je wenst onder meer te weten welke bezienswaardigheden men kan aanschouwen in een bepaalde regio. De ene plek heeft meer te bieden dan de ander. Op deze pagina is het mogelijk om een hoop Normandië tips door te nemen. Het helpt je bij het efficiënt plannen van de trip. Neem ze eens door en wie weet kun je er enkele zelf toepassen gedurende je vakantie. Let op: het is een niet chronologische opsomming van een hoop algemene tips. Kleinere en grotere zaken komen aan bod.

 • Normandië telt een hoop dorpen en steden. Bepaalde plekken zijn een heuse citytrip waard. Op deze site bespreken we een hoop mogelijke logeerplekken. Absolute toppers zijn Caen en Rouen. Het zijn grotere steden met een rijke historie. Telkenmale genieten ze van een goede ligging. Rouen ligt centraal in het voormalige Hoog-Normandië en Caen ligt dan weer centraal in het voormalige Laag-Normandië. Niet enkel de stad zelf is dus interessant, maar de omgeving heeft ook een hoop te bieden. Is de tijd beperkt, kies dan één van deze steden. Een weekend of een korte citytrip daar doorbrengen is een verstandige zet.
  Links: Informatie Rouen | informatie Caen
 • In de buurt van Caen kan men de idyllische streek Pays d’Auge aantreffen. Hier vindt men een route van 40 kilometer lang, de Route du Cidre. Prachtige dorpjes in combinatie met een hoop appelboomgaarden zorgen voor een leuke fietstocht.Onderweg kun je ook eens het lokale product proeven: cider. Lokale boeren laten je met veel plezier het productieproces zien. De route kun je per fiets, maar ook per wagen afleggen. Te voet kan natuurlijk ook. Cider proeven tijdens een vakantie is een must. Beuvron-en-Auge is het start- en eindpunt van de befaamde route.
 • Ben je in het kader van Valentijn of een verjaardag aan het kijken voor een weekendje? Drie bestemmingen: Honfleur, Mont Saint-Michel en Ètretat. Het is eens wat anders dan Parijs, maar absoluut niet minderwaardig aan de Franse hoofdstad.
 • Het hoogtepunt in Ètretat zijn zonder twijfel de kliffen. Doe net zoals iedere toerist: maak een wandeling op deze kliffen en bewonder de zee.
  Links: weekendje Ètretat
 • De kans dat het oorlogsverleden van de streek je weinig zegt is klein, maar het is mogelijk. Toch raden we je aan om op zijn minst even een kijkje te nemen op de invasiestranden en neem de tijd om eens een museum omtrent D-Day te bezoeken. Alvorens af te zakken naar de regio kijk je best ook eens naar Saving Private Ryan. De filmklassieker laat je intens meevoelen hoe het toen was. Uiteraard blijft het wel een film.
 • Op deze site kun je amper informatie vinden omtrent Le Havre. De stad gelegen aan de monding van de Seine. In 1944 werd de stad zowat totaal verwoest. De stad werd heropgebouwd en blijkbaar ging dat goed. Le Havre kreeg een plaats op de lijst van UNESCO Werelderfgoed voor het geslaagde urbanisatieplan. Snelle bouwmaterialen zoals geprefabriceerde bouwelementen en veel beton werden gretig gebruikt. De stad telt 300.000 inwoners en bezit tegenwoordig de grootste containerhaven van Frankrijk. Wat ons betreft: geen bezoek waard. Er zijn mooiere zaken te zien tijdens een trip naar de Franse streek. Een stop maken hier was verloren tijd. Gelukkig kan men direct doorrijden naar Honfleur.
 • Ben je van plan om een heuse rondreis te plannen? Probeer dan de logeerplekken zelf te boeken. Niets is leuker dan zelf een reis plannen. Tegenwoordig kan men via het internet met enkele muisklikken een hotel of logeerplek regelen. Uiteraard wel eventjes informatie doornemen omtrent Normandië. Het is de bedoeling om tijdens de roadtrip zaken te ontdekken en te bezoeken.
 • Frankrijk is het land van de kastelen. Een hoop van deze gebouwen is omgetoverd tot hotel. Vaak aan de dure kant en een hoop luxe, maar soms zijn de kamers best betaalbaar. Ideaal om de trip naar een hoger niveau te tillen.

Bovenstaande is een willekeurige opéénstapeling van Normandië tips. De ene tip is al iets grootser dan de andere, maar op het einde van de rit plan je natuurlijk zelf de reis. Hoe dan ook: beleef de tijd van je leven in Normandië en geniet van de kleine zaken.