Normandië

Normandië met kinderen

Normandië is één van de meest tot de verbeelding sprekende regio’s van Frankrijk. Dit heeft uiteraard grotendeels te maken met de talrijke overblijfselen en cruciale locaties vanuit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Elk jaar opnieuw wordt Normandië met onder meer de prachtige Mont Saint-Michel dan ook door heel wat toeristen van over de hele wereld bezocht. Dit zijn overigens niet alleen volwassenen, maar ook kinderen. Ben je van plan om Normandië met kinderen te bezoeken? Laat dit artikel dan een mooie leidraad zijn voor je vakantie!

Verschillende leuke bezigheden voor jong en oud

Verspreid over Normandië kunnen er heel wat leuke activiteiten worden ondernomen. Het gaat hierbij in eerste instantie om een tocht met een ezel, maar wat ook te denken van de zogenaamde Vélorail? Op deze manier verken je een stukje van de regio en kan je als gezin ook nog eens een paar onvergetelijke momenten beleven. Andere leuke locaties om te bezoeken zijn de dierentuin uit de regio evenals de verschillende attractie- en recreatieparken. Tel daar ook nog eens de verschillende strandclubs en waterpret locaties bij op en het mag duidelijk zijn dat Normandië voor kinderen en gezinnen heel wat leuke activiteiten in petto heeft.

Verschillende leuke pretparken om te ontdekken

Tussen al het oorlogsgeweld door (welke ook door kinderen als zeer fascinerend wordt ervaren) is het een absolute aanrader om even met je kinderen de verschillende pretparken uit de streek te gaan ontdekken. Hier zitten enkele pareltjes van formaat tussen. Denk op dit vlak niet alleen aan Le Village Enchanté, maar ook aan Festyland. Deze laatste staat niet alleen bekend omwille van de vele indrukwekkende achtbanen die er zijn terug te vinden, daarnaast vinden er ook regelmatig mooie riddershows plaats. Dit alles uiteraard in het mooie, Middeleeuwse decor van het prachtige en indrukwekkende Normandië.

Kindvriendelijke verblijfsadressen voor je vakantie in Normandië

Normandië met kinderen ontdekken betekent ook dat je een accommodatie zal willen huren die over een kindvriendelijk karakter beschikt. Ook dat is in deze streek absoluut geen enkel probleem. Een bijzonder populaire locatie voor gezinnen met kinderen in Normandië is dan ook ‘Center Parcs Les Bois Francs’. Dit park biedt je alles wat je van een Center Parcs kan verwachten, dus inclusief Aqua Mundo en Market Plaza. Vanuit dit Center Parcs is niet alleen mogelijk om snel de Normandische kust te ontdekken, ook Parijs is op korte afstand terug te vinden. Andere interessante verblijfsadressen voor een vakantie in Normandië met kinderen zijn de Camping La Vallée de Deauville evenals Camping Yelloh! Village Les Vikings en Residence Le Green Beach. Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen op deze laatste locatie tijdens de zomermaanden juli en augustus deelnemen aan tal van leuke, gratis activiteiten.

Normandië met kinderen? Zeker een aanrader!

Er zijn maar weinig regio’s in Frankrijk en zelfs de wereld terug te vinden die kinderen zo weten te fascineren als Normandië. Dit komt niet alleen door haar rijke oorlogsverleden, maar ook door de ronduit indrukwekkende natuur en de vele prachtige pretparken die er zijn terug te vinden. Ben je dus met andere woorden van plan om een vakantie naar Normandië te boeken? Laat de kinderen dan niet achter bij de grootouders, want ze zullen de tijd van hun leven beleven in deze prachtige regio!