Normandië

Romantisch weekend

Wanneer we denken aan een romantisch weekendje, dan zal men steevast denken aan Parijs. De hoofdstad van Frankrijk heeft niet voor niets de bijnaam ‘stad der romantiek’. Koppeltjes bezegelen er reeds sinds jaar en dag hun liefde. Op de top van de Eiffeltoren door de knieën buigen en een huwelijksaanzoek uitspreken is een vaak gehoord verhaal . Uiteraard kan men ook perfect op een andere plek een romantische tijd beleven. Ook in Frankrijk en ook relatief dicht qua afstand kan men de regio Normandië vinden. In deze regio kan men al gauw enkele plekken opmerken die zeker geschikt zijn voor een liefdevolle tijd. We sommen er enkele op.

Mont Saint-Michel
We kunnen er niet omheen: de Mont Saint-Michel. Het getijdeneiland gelegen in een uithoek van Normandië is de geliefkoosde plek om romantisch te zijn. Een wandeling rond de abdij maken en een overnachting boeken met zicht op het schiereiland zijn goede ideeën. De plek is niet voor niets één van de meest bezochte hoogtepunten in Frankrijk. Enkel de Eiffeltoren en het Kasteel van Versailles lokken nog meer toeristen.

Saint-Céneri-le-Gérei
In het departement Orne kan men deze droomachtige plek opmerken. Het dorpje telt nog geen 150 inwoners. Het draagt wel het label van ‘de mooiste dorpen van Frankrijk’. De plek ligt wat dieper in Normandië, maar is zeker een stop waard. De groene omgeving nodigt uit tot het maken van een fikse wandeling.

Étretat
Natuurpracht hoort gewoon bij een romantische trip. De kliffen van Ètretat zijn een perfect voorbeeld. Tijdens een fikse wandeling ontdek je de kliffen en ook de prachtige tuin boven op één van de kliffen. Tijdens een halte in de kunstzinnige tuin – Jardins d’Étretat – verras je de geliefde compleet: uit die rugzak tover je allerlei plaatselijke lekkernijen en een fles cider. Neem het van me aan: 100% romantisch. Ook een pannenkoek eten met plaatselijk beleg in het centrum van het stadje is een goed idee.

De avond valt en dan is het hoogtijd om zich te begeven naar het strand. Samen kun je genieten van een prachtige zonsondergang. Ook hier kan men een lokaal drankje nuttigen, een cider.

Andere locatie in Normandië
Uiteraard zal het uitkiezen van de locatie niet het volledig weekend in de sfeer van romantiek onderdompelen. Men moet nog steeds zelf actie ondernemen. Een romantische avondwandeling, dinertje bij kaarslicht, zorgen voor een fles champagne bij aankomst, een picknick regelen, … . In dit opzicht speelt de locatie geen cruciale rol en kan men zowat op iedere plaats een romantisch weekend regelen. Met andere woorden: zelf wat actie ondernemen en het wordt een onvergetelijke citytrip.